Deugddoende vakantie
Geschreven door Femke   
vrijdag, 17 juli 2009 15:55

Hoi hoi!

De vakantie zit erop - morgen beginnen we met Duisburg aan de voorbereiding van het seizoen 2009-2010. Ik heb er zin in! Ik ben wel erg benieuwd hoe het zal zijn om zonder onze zes A-internationals (vijf Duitse en één Nederlandse) en zonder vijf speelsters van de U19 aan de voorbereiding te beginnen. 23 augustus begint namelijk het Europees Kampioenschap in Finland en deze week is het Europees Kampioenschap voor U19 in Wit-Rusland begonnen. Als Duitsland de finale in Finland haalt kunnen we pas een paar dagen voor de eerste competitiewedstrijd (20 september) voor het eerst met de volledige groep trainen.

Na een erg zwaar seizoenseinde heb ik twee weken lekker niks gedaan op vakantie in het zuiden van Frankrijk. Bij terugkomst had ik nog steeds wat last van mijn achillespezen. Na onderzoek bleek dat ik nog niet mocht beginnen met lopen maar intensief met kinesitherapie moest starten. Ik heb de afgelopen weken vooral gefietst, gefitnesst en stabilisatie-oefeningen gedaan. Ik hoop maar dat de spierpijn na de eerste trainingen zal meevallen. Het is nog even afwachten hoe mijn achillespezen zullen reageren als ze weer volop belast worden, maar we hebben twee maanden voorbereiding dus er is alle tijd om rustig om op te bouwen.

Ook spannend wordt mijn nieuwe werk. Ik ga vanaf volgende week aan de slag op de marketingafdeling van Duisport, het grootste havenbedrijf van Europa. Duisport is een sponsor van FCR Duisburg en daarom heb ik flexibele werktijden kunnen regelen. Op deze manier kan ik het prima combineren met zes keer per week trainen. Ik ben blij dat ik iets gevonden heb wat in de lijn van mijn diploma ligt. Nu nog afwachten hoe dat zal gaan met mijn Duits...

Tschüss!
Femke

 
Terugblik op vorig seizoen - mijn eerste maanden bij Duisburg
Geschreven door Femke   
woensdag, 15 juli 2009 15:27

Ik sloot in januari aan voor de terugronde van het seizoen 2008-2009. Duisburg was toen nog in de running voor drie titels: het kampioenschap, de beker en de UEFA Women's Cup. In het begin was het niet makkelijk om mijn plaats te vinden in de groep. We hadden een kern van 26 speelsters, het was vechten om de plaatsjes en mijn Duits was nog niet goed genoeg om gezellige gesprekken aan te gaan. Gelukkig kreeg ik meteen veel vertrouwen van onze coach Martina Voss en ik speelde mijn eerste minuten in twee indoortornooien in januari - de zalen waren zo goed als uitverkocht en er heerste een geweldige sfeer.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 Volgende > Einde >>

Pagina 28 van 28