Zwaar trainingsprogramma in januari
Geschreven door Femke   
dinsdag, 04 januari 2011 11:45

Allereerst wil ik via deze weg iedereen nog een gelukkig 2011 wensen!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een stukje schreef in mijn dagboek. Over de maand december was dan ook weinig te zeggen op voetbalgebied: door het winterse weer werden alle wedstrijden afgelast. Buiten trainen was daardoor ook niet altijd mogelijk en dus weken we dikwijls uit naar de zaal. Het was de laatste weken eigenlijk aftellen naar de winterstop.

Twee weken thuis zijn in België was heerlijk, eindelijk wat tijd voor familie en vrienden. Even helemaal niet aan voetbal denken, zalig! Sinds een week begint het weer te kriebelen om er opnieuw tegenaan te gaan, om hard te trainen en fit te worden. Ik droom van de UEFA Women's Champions League finale op 26 mei in het stadion van Fulham en daar wil ik de komende maanden alles voor doen.

Door de vele afgelastingen begint de terugronde voor ons met een hels programma: we spelen in Frankfurt op zaterdag 29 januari, de kwartfinale van de beker in Bayern München is verplaatst naar woensdag 2 februari en op zondag 6 februari volgt de competitiematch tegen Potsdam. Drie verplaatsingen in een week, naar alle uithoeken van Duitsland en vooral, tegen de beste ploegen van het land. Dat wordt zonder twijfel de beslissende week van het jaar. Dat is ook aan ons trainingsprogramma voor de maand januari te zien, met amper twee vrije dagen. Maar voor een Champions League titel heb ik dat graag over ;)

Veel groetjes en een leuke start in het nieuwe jaar!
Femke

 
Voor de winterstop geen punten meer verliezen
Geschreven door Femke   
vrijdag, 26 november 2010 11:14

Hoi iedereen,

Het is weer eens tijd voor een update uit Duitsland.
De trip naar Denemarken voor de Champions League verliep vlot: geen file bij de heen- en terugrit met de bus en de wedstrijd wonnen we na een moeilijk eerste half uur uiteindelijk makkelijk met 0-3. Zo hebben we ons geplaatst voor de kwartfinale in maart, waar we tegen Everton uitkomen. Een goede maar haalbare tegenstander en we kunnen dus verder dromen van een finale in Londen.
 
De competitiematch tegen Essen werd op zondag 14 november nog afgelast vanwege de hevige regenval maar drie dagen later kon deze derby al worden ingehaald. Na een vroege achterstand konden we de wedstrijd toch nog in ons voordeel draaien in de tweede helft.  Linda Bresonik zat na bijna twee maanden blessureleed weer bij de kern. Afgelopen weekend in Hamburg begon ze in de basis waardoor ik me voor het eerst sinds maanden nog eens offensief mocht uitleven, heerlijk! We combineerden vooral in de eerste helft goed en wonnen met 1-5. Ik kon de eerste twee goals voorbereiden en op het einde van de match ook zelf een goaltje meepikken. Op de terugreis werd in de bus met spanning de topper tussen Frankfurt en Potsdam gevolgd. We hoopten op een gelijkspel maar Frankfurt bleek te sterk en het werd 4-1.
 
Door het puntenverlies van Potsdam hebben we weer aansluiting met de top van het klassement. Nu komt het er op aan voor de winterstop geen punten meer te verliezen, al wordt dat geen sinecure met tegenstanders als Bayern München en Frankfurt. Hopelijk komen onze Duitse internationals fit terug van de oefenwedstrijd gisterenavond. Het werd 8-0 tegen een ontgoochelend Nigeria.
 
Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 28