Voorlopig blijven we met lege handen achter
Geschreven door Femke   
woensdag, 09 maart 2011 12:55

Eindelijk weer een update vanuit Duisburg. Mijn laatste stukje dagboek dateert van begin februari, net na de gewonnen topper tegen Frankfurt. Wat volgde was een woelige maand. Het begon met onverdiend verlies in de competitie tegen de leider Potsdam (1-0). Drie dagen later moesten we in Bayern München aan de bak voor de kwartfinale van de beker. Na een redelijke eerste helft (0-0 bij de rust) waarin we ook een aantal goede kansen kregen lieten we het in de tweede helft helemaal afweten. Bayern won met 3-0, een zware opdoffer.

Op een week tijd konden we dus een streep trekken door twee van de drie doelen die we ons aan het begin van het seizoen gesteld hadden. De titel en de beker waren weg en alles stond vanaf dan in het teken van de Champions Laegue. Er volgden twee overwinningen in de competitie (tegen Bad Neuenahr en Herford) maar dat deed de rust in de club niet terugkeren, integendeel. Donderdag 17 februari werden we door het bestuur op de hoogte gebracht dat ze niet verder wilden werken met onze trainster Martina Voss. Tot het einde van het seizoen neemt de assistent-trainer Marco Ketelaer over. 
 
Nu zijn we ongeveer drie weken verder en begint het duidelijk te worden wat de nieuwe trainer van ons verlangt. Ons doel is uiteraard zo ver mogelijk komen in de Champions League, het liefst tot in de finale. Maar we beginnen met de kwartfinale tegen Everton, een tegenstander waarover we niet erg veel weten maar met een resem Engelse internationals in de ploeg zijn ze zeker te duchten.
We hebben nog een wedstrijd om ons op deze dubbele confrontatie voor te bereiden: zondag spelen we de laatste competitiematch van het seizoen thuis tegen Saarbrücken. Het ziet er naar uit dat Potsdam voor de derde keer op rij kampioen wordt. Frankfurt eindigt tweede en kwalificeert zich daardoor voor de Champions League. Deze beide ploegen spelen op 26 maart ook de bekerfinale in Köln. Wij stranden op plaats drie en blijven (hopelijk enkel voorlopig) met lege handen achter.
 
Groetjes, Femke

 
Alweer een superbelangrijke topper
Geschreven door Femke   
vrijdag, 04 februari 2011 15:33

Hoi iedereen!

De voorbereiding is alweer achter de rug. Het was meteen duidelijk dat niemand zich had laten gaan in de twee weken winterstop en dus konden we bijna meteen verder werken waar we midden december opgehouden hadden. We speelden enkele indoortornooien en twee oefenwedstrijden om weer in het ritme te komen. Ik voelde me prima in de voorbereiding: geen last van blessures of ziekte en in de oefenwedstrijden vond ik vlot de weg naar het doel.

Afgelopen weekend stond de eerste grote test op het programma: de topper in Frankfurt. Zij gingen een week op stage naar Turkije om zich in de best mogelijke omstandigheden voor te bereiden op de resterende wedstrijden van de terugronde. Zo'n eerste officiële wedstrijd na een lange break is altijd even spannend om te zien hoe ver de ploeg staat. Het belang voor ons in Frankfurt was erg groot: bij verlies zou onze kans op een plaats in de top twee (en bijhorend Europees voetbal volgend jaar) zo goed als zeker verspeeld zijn. Het werd geen mooie wedstrijd, waarbij wij vooral in de eerste helft problemen hadden en Frankfurt enkele goede kansen niet benutte. Na de aanpassing van ons spelsysteem tijdens de rust liep het de tweede helft veel beter: we hadden de wedstrijd onder controle en kwamen af en toe gevaarlijk opzetten. Ik kreeg een grote kans toen het nog 0-0 stond maar de bal ging via Angerer in corner. Inka Grings scoorde enkele minuten later op een gelijkaardige actie gelukkig wel en zo werd het 0-1, een heel belangrijke overwinning.

Na een dagje genieten stond vanaf maandag de hele week in het teken van de match komende zondag in Potsdam. Alweer een topper, met alweer dezelfde druk: wij moeten winnen om ons zo weer helemaal in de top van het klassement te nestelen. Het liefst met beter voetbal dan in Frankfurt, maar mij hoor je niet klagen als we weer op een diefje zouden winnen. Drie dagen later staat dan de volgende levensbelangrijke wedstrijd op het programma: de kwartfinale van de beker in Bayern München.

Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 28