Zomerpauze eindelijk begonnen!
Geschreven door Femke   
vrijdag, 04 juni 2010 11:36

Dag iedereen!
 
Dit wordt het laatste stukje dagboek van dit seizoen. Gisteren hebben we onze laatste oefenwedstrijd gespeeld en nu is de zomerpauze eindelijk begonnen! Ik kijk er naar uit om een aantal weken in België te zijn en tijd te hebben voor andere dingen dan voetbal.
 
Tijdens het seizoen vind ik het helemaal geen probleem om alles in het teken van voetbal te zetten. Maar na de bekerfinale viel de druk weg en was het niet altijd even makkelijk om nog drie weken in Duisburg te blijven, gemotiveerd te trainen en te spelen tegen niet zo goede tegenstanders.
 
Slecht nieuws voor FCR kwam er vanuit Macedonie. Op het EK van de U19 scheurde ons ploegmaatje Hasret Kayici in de laatste poulewedstrijd haar kruisband. In de halve finale verloor Duitsland zonder Hasret met strafschoppen tegen Frankrijk. Engeland won de andere halve finale, ook met strafschoppen, tegen het verrassende Nederland.
 
Bij deze wil ik ook graag Maryan, Paul, Joke en David bedanken voor het onderhouden van deze website! Ik had aanvang dit seizoen geen idee wat ik me moest voorstellen bij een eigen website maar het overtreft mijn verwachtingen!
 
Verder wens ik iedereen een leuke vakantie en tot volgend seizoen!
 
Groetjes, Femke

 
Kansen genoeg om wel drie bekerfinales te winnen
Geschreven door Femke   
dinsdag, 18 mei 2010 10:55

Het is ons gelukt: we hebben de beker gewonnen en daardoor ons doel van dit seizoen (minstens een titel halen) bereikt! In de finale tegen Jena waren we torenhoog favoriet en zoals verwacht speelden zij vrij verdedigend. Toch kregen we kansen genoeg om wel drie bekerfinales te winnen. Het enige doelpunt viel in het begin van de tweede helft en dus bleef het spannend tot op het einde, ook al hadden we alles onder controle.
 
Na het eindsignaal was er nog heel even ontgoocheling over alle gemiste doelkansen, daarna barstte het feest toch los. Er waren meer dan 26.000 mensen en de sfeer was ongelofelijk. De tweede helft ging minutenlang de wave door het stadion en het liefst had ik gezien dat de match even werd stilgelegd om er voluit van te kunnen genieten ;).
 
De uitreiking van de beker en het lopen van de ereronde waren echte kippenvelmomenten. Het feest werd in de kleedkamer verdergezet: speelsters en staff werden in het zwembad gegooid, er werd gezongen en gedanst. Om 20u werden we in een feestzaal vlakbij het stadion opgewacht door vele supporters en samen vierden we het halen van de beker.
 
Zondagnamiddag ging het feest verder. We werden met een open bus door de stad gereden en door een massa fans aan het stadhuis toegejuicht. Na een toespraak van de burgemeester konden we vanop het balkon de beker aan Duisburg laten zien. Daarna volgde nog een etentje met de sponsoren als leuke afsluiter van een zalig weekend! 
 
Ook al zit het seizoen er op, we trainen nog tot en met 4 juni. Anders wordt de zomerpauze te lang en zoals bekend doet rust roesten. Vier weken moeten volstaan om de batterijen weer helemaal op te laden! Deze week trainen we wel met een uitgedunde groep: maandag vertrokken de zes A-internationals naar de USA waar ze zaterdag met Duitsland een oefenwedstrijd spelen. De U20 speelsters krijgen een weekje rust vooraleer ze op 28 mei aan de voorbereiding van het WK in juli beginnen. En de U19 speelsters vertrekken woensdag naar het EK in Macedonie...
 
Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 28