Trappen lopen als voorbereiding
Geschreven door Femke   
vrijdag, 30 juli 2010 18:22

De eerste vier trainingsweken hebben we achter de rug. Morgen spelen we samen met Essen, Leverkusen en Bad Neuenahr de Final Four van de Sommerliga in Herford. Begin volgende week vliegen we dan naar Noord-Ierland, waar we het kwalificatietornooi voor de Champions League spelen. Op 15 augustus begint de Bundesliga.
 
Zoals vooraf aangegeven werd de derde week van de voorbereiding inderdaad zwaar. Door het grote aantal geblesseerden hadden we slechts 13 speelsters ter beschikking om drie wedstrijden in vijf dagen te spelen. Gecombineerd met pittige trainingen zorgde dit op het einde van de week voor veel vermoeide benen en spierpijn.
De zwaarste training was het ´trappen lopen´. In de buurt van Duisburg ligt een gebied waar maar liefst 393 trappen je naar het hoogste punt brengen. In plaats van de trappen te nemen kan je ook een steil pad van 7 km volgen, wat we dan ook als opwarming deden. Vervolgens moesten we op alle mogelijke manieren (normaal, een been, telkens een trede overslaan) enkele keren de trappen oplopen. Ik heb die nacht goed geslapen ;-).

De U20 van Duitsland doen het erg goed op het WK in eigen land. Ze hebben zich gisteren voor de finale geplaatst. Verrassende tegenstander wordt Nigeria. Favorieten als Japan en USA vlogen al vroeg in het tornooi eruit. Ons ploegmaatje Poppi doet het ook prima: zij scoorde in 5 wedstrijden al 9 keer. Beste speelster van het tornooi vind ik een andere ploeggenoot: Marina Hegering. Jammer genoeg zit zij niet in de selectie van 10 speelsters die nog in aanmerking komen voor deze titel. Als ze wereldkampioen worden zal daar waarschijnlijk niemand om treuren.

Groetjes en tot de volgende!

Femke

 
Meer nadruk op het fysieke vlak
Geschreven door Femke   
vrijdag, 16 juli 2010 15:06

Hoi iedereen!
 
Na vier voetbalvrije weken en een deugddoende vakantie zijn we met FCR alweer twee weken aan het trainen. Het wordt een vrij korte voorbereiding want het kwalificatietornooi voor de Champions League vindt de eerste week van augustus plaats en de Bundesliga start al een week later. 
 
Onze trainingen zien er tot nu toe anders uit dan de afgelopen jaren. Nadat vorig seizoen duidelijk is geworden dat we vooral op fysiek vlak minder sterk waren dan Potsdam ligt de nadruk nu op dit gebied. Vooral de derde week - komende week dus - zou zwaar worden: volgens onze trainster Martina leren we die week onze grenzen kennen... Ik ben benieuwd!
 
Ook dit jaar wordt er weer een Sommerliga gespeeld, een competitie tussen ploegen uit het westen van Duitsland. In twee poules van vier speelt iedereen tegen elkaar en eind juli is er dan de finaledag in Herford. Morgen staat de eerste test op het programma: thuis tegen Bad Neuenahr, een ploeg die zich met gerichte aankopen versterkt heeft en met veel ambitie het nieuwe seizoen tegemoet kijkt.
 
Wij missen voorlopig drie U20-speelsters: zij spelen hier in eigen land het WK. Dinsdag was de openingswedstrijd en ik was er bij in het uitverkochte stadion (24.000 mensen) in Bochum. Een mooie openingsshow, veel sfeer maar een wedstrijd tegen Costa Rica die wat tegenviel. Vanavond gaan we met de ganse ploeg de tweede wedstrijd van Duitsland bekijken, tegen Colombia.

En zo is het seizoen weer begonnen en draait alles weer rond voetbal!

Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 28