We kunnen Pink al niet meer horen ...
Geschreven door Femke   
vrijdag, 20 augustus 2010 11:57

De Bundesliga kon voor ons niet beter beginnen: we wonnen thuis tegen Leverkusen met 9-0. Leverkusen is dit seizoen gepromoveerd en is het snellere tempo in de hoogste klasse duidelijk nog niet gewoon. Ik kende zelf ook een goede start: al na enkele minuten kon ik de score openen. In Noord-Ierland lukte alles net niet en dat vroege doelpunt zorgde dan ook voor grote bevrijding en plots ging voetballen weer veel makkelijker. Nieuw dit seizoen is dat na elke goal voor FCR het lievelingsliedje van de doelpuntenmaakster wordt afgespeeld. Ik koos voor Chelsea Dagger van The Fratellis. Inka Grings trapte er zondag meteen vijf in en dus kunnen we P!nk niet meer horen. Als ze op dit elan verdergaat mag ze voor de terugronde een nieuw liedje kiezen :-).
 
Maandag was er de loting voor de 1/16 finales van de Duitse beker. Net als vorig seizoen spelen we daarin tegen Herford. Toen speelden zij nog in de tweede Bundesliga, inmiddels zijn ze gepromoveerd en versterkt met twee Belgen! Dat wordt dus een vrij korte verplaatsing (altijd goed meegenomen) en een leuke wedstrijd. 
 
Gisteren werd er in Nyon geloot voor de Champions League. De kampioen uit Kazachstan werd om praktische redenen liever gemeden maar iemand moest deze ploeg als tegenstander krijgen en het werd FCR... Ik ben benieuwd wat voor een avontuur dit wordt - er wacht ons een lange trip tot aan de grens met Azië (China ligt in vogelvlucht 300 km van Almaty, de stad waar gespeeld wordt). Volgens een woordvoerder van de Uefa geeft de Champions League de clubs de kans nieuwe landen en steden te leren kennen, nieuwe voetbalculturen en nieuwe stadions. Dat lijkt me een wel erg positieve benadering, want bij FCR is niemand blij met deze loting. Financieel betekent dit immers een enorme aderlating. Enerzijds zijn er de hoge reis- en verblijfkosten, anderzijds zal de geringe attractiviteit van de tegenstander hoogstwaarschijnlijk niet voor een groot aantal toeschouwers bij de thuiswedstrijd zorgen. Ook sportief moeten we afwachten wat het wordt. Over de tegenstander of competitie van Kazachstan is er weinig geweten en een paar dagen later staat in de Bundesliga de topper tegen Potsdam op het programma. Maar we gaan er het beste van maken en zo komen we weer eens op een plaats waar we anders misschien niet meteen zouden heen trekken. 
 
Gisteren op training was Kazachstan het grote gespreksonderwerp, vanaf vandaag gaat de concentratie volledig naar de tweede competitiewedstrijd, zondagnamiddag in Essen. Opnieuw een derby en het is duidelijk dat deze niet zo gemakkelijk zal worden gewonnen. Vorig jaar speelden we daar maar gelijk en bij Essen spelen vier ex-ploegmaats die er alles aan zullen doen om ons weer punten af te nemen.
 
Groetjes, Femke

 
Leuk voor de groepssfeer maar geen uitbundige vreugdetaferelen ...
Geschreven door Femke   
vrijdag, 13 augustus 2010 11:28

Ondertussen zijn alweer twee weken voorbij sinds ik mijn laatste stukje dagboek schreef. In die tijd is er heel wat gebeurd: we wonnen de Sommerliga na overtuigende zeges tegen Leverkusen en Bad Neuenahr, Duitsland werd wereldkampioen bij de U20 en bij het kwalificatietornooi in Noord-Ierland plaatsten we ons als groepswinnaar voor de Champions League.
 
De week in Noord-Ierland was erg leuk. Net als toen ik met Eendracht Aalst en Rapide Wezemaal gelijkaardige tornooien speelde was het ook deze keer met FCR goed voor de groepssfeer. De eerste twee wedstrijden vielen wel tegen: Bratislava (Slovakije) en Newtownabley (Noord-Ierland) speelden zeer defensief en lieten weinig ruimte voor goed voetbal. Zoals vooraf verwacht werd Glasgow City uit Schotland de moeilijkste tegenstander. Zij hadden een beter doelpuntensaldo dus wij moesten winnen om zeker te zijn van groepswinst en dus rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Het werd een leuke open match en het werd uiteindelijk 4-0. Voor uitbundige vreugdetaferelen zorgde dit echter niet want kort voor het einde van deze wedstrijd blesseerde Annike Krahn zich aan de knie. Ze beweerde meteen dat er iets kapot was en dit slechte voorgevoel werd gisteren bevestigd: kruisband gescheurd en zes maanden out.
 
Zo beginnen we zondag thuis tegen Leverkusen aan de competitie met een hele waslijst van geblesseerde speelsters. Vooral het langdurig uitvallen van Linda Bresonik, Annike Krahn en Marina Hegering stelt ons centraal voor problemen. Nu is het aan ons om die goede groepssfeer op het veld om te zetten in een hecht team dat voor elkaar vecht en strijdt. Ik heb er zin in! 
 
Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 28