Eerste teleurstellend resultaat
Geschreven door Femke   
vrijdag, 03 september 2010 14:43

Het eerste teleurstellende resultaat van het seizoen kwam er al meteen afgelopen zondag, op de derde speeldag van de Bundesliga. Net als tegen Essen vonden we geen oplossingen tegen een goed georganiseerde tegenstander. En Hamburg bleek - zoals vooraf gevreesd - ook offensief sterk genoeg om het ons meer dan lastig te maken en zij zetten ons dan ook net voor rust verdiend op een 1-2 achterstand. Het enige positieve aan deze wedstrijd was dat we tot het einde geprobeerd hebben een punt uit de brand te slepen, wat kort voor tijd via een penalty alsnog lukte.

Woensdag in de bekerwedstrijd in Herford gingen we jammer genoeg gewoon verder met ons slecht voetbal. De eerste helft speelden we dramatisch en tot overmaat van ramp viel Linda Bresonik al na 20 minuten geblesseerd uit. Inka Grings was voor de match al onzeker en moest uiteindelijk kort na de rust noodgedwongen gewisseld worden. Door onze grote blessurelast vielen zo al vroeg in de wedstrijd speelsters van onze tweede ploeg in. Na het eerste doelpunt viel er een enorme last van onze schouders en in een dol kwartiertje waarin we vijf keer scoorden toonden we dat we wel degelijk goed kunnen voetballen en de tegenstander kunnen overheersen. Kort voor tijd werd het nog 0-6 na een heerlijke knal van Baba, de aanvoerster van de tweede ploeg.
Hopelijk kunnen we dit positieve gevoel zondag omzetten in eindelijk weer een goede wedstrijd in Bayern München. Dat wordt een lastige verplaatsing, mede door de lange busreis van ongeveer acht uur, wat niet meteen voor een optimale voorbereiding zorgt.

Vandaag hebben we een dagje vrij waardoor ik de mogelijkheid heb de interland België-Duitsland in het stadion bij te wonen. Ik ben erg benieuwd om de Rode Duivels aan het werk te zien en hoop dat ze deze campagne met een goed resultaat kunnen beginnen. Mijn pronostiek: 2-2. Een beetje optimistisch en chauvinistisch moet je altijd zijn!

Groetjes, Femke

 
Het puntenloze Hamburg valt niet te onderschatten
Geschreven door Femke   
zaterdag, 28 augustus 2010 12:11

Ook de tweede wedstrijd in de Bundesliga wonnen we. Bij de derby in Essen waren er 1300 toeschouwers, waarvan het merendeel uit Duisburg kwam, en die zorgden voor een leuke sfeer. Het werd een lastige wedstrijd, waarbij Essen met veel man achter de bal stond. We maakten het onszelf lastig door te slordig en te traag te spelen en niet op het juiste moment te zien waar de mogelijkheden lagen. Ik kon in de eerste helft scoren na een mooi overstapje van Inka Grings. Ons spel bleef echter onrustig en de bevrijdende 2-0 viel pas diep in de tweede helft. 
 
Zondag spelen we thuis tegen Hamburg, een ploeg die de eerste twee wedstrijden verloor maar zeker niet te onderschatten is. Vooral offensief beschikken ze met Kim Kulig en Ana Maria Crnogorcevic over speelsters die het verschil kunnen maken. Bij ons is de blessuregolf nog niet voorbij, integendeel. Een aantal speelsters stond op het punt de groepstraining te hervatten maar kregen te maken met een terugslag. Daarbij komt de blessure van Poppi, die hopelijk volgende week weer meespelen kan.
 
Verder weinig nieuws te melden. Deze week trainden we erg zwaar, waardoor hier en daar weer wat spierpijn opdook. Ik hoopte eigenlijk dat zoiets enkel in de voorbereiding voorkwam ;) Hopelijk zijn we tegen zondag hersteld en levert het harde trainingswerk ons opnieuw drie punten op!
 
Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 28