De Bundesliga lijkt breder geworden
Geschreven door Femke   
vrijdag, 17 september 2010 10:58

Na het gelijkspel tegen Hamburg verloren we ook afgelopen weekend thuis weer punten: 1.FFC Frankfurt was te sterk en won met 1-2. Door alle blessures en interlandverplichtingen missen we veel speelsters, maar ook een beetje zelfvertrouwen en zekerheid. Met het puntenverlies van afgelopen zondag zouden we de laatste jaren al zo goed als uitgeschakeld zijn voor de titel. Gelukkig kwam er een meevaller uit Wolfsburg, zij versloegen namelijk Potsdam met 2-1. Dit seizoen lijkt de Bundesliga dus breder geworden aan de top en na amper vijf speeldagen heeft elke ploeg al minstens een nederlaag geleden. Zo is er - gelukkig - nog niks gespeeld.
 
Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag is er door ons drukke programma niet. Komende week staan drie wedstrijden op het programma: zondag in Herford (competitie), donderdag in Kazachstan tegen CSHVSM (de heenwedstrijd van de 1/16 finale van de Champions League) en volgende zondag alweer een topper, thuis tegen Potsdam. Het zal belangrijk worden om de lange vlucht naar Kazachstan en het tijdsverschil goed te verwerken, want tegen Potsdam zullen we op ons best moeten zijn. Hopelijk zijn er dan ook weer veel supporters (uit België). We kunnen alle steun gebruiken!

Duitsland speelde woensdagavond tegen Canada en kwam voor deze oefenwedstrijd zondag al samen zodat we vandaag pas voor het eerst met de volledige groep trainen. De U17 van Duitsland verloor in de kwartfinale van het WK tegen Noord-Korea en daardoor komt onze ploeggenote Luisa Wensing sneller naar huis dan verwacht. Met haar erbij hebben we weer wat meer alternatieven voor de verdediging.

Groetjes, Femke
 

 
Blessurepech blijft ons achtervolgen
Geschreven door Femke   
vrijdag, 10 september 2010 12:55

Vorige zondag wonnen we door veel vechtlust en als een echte ploeg de lastige uitwedstrijd in Bayern München. Toch heerste na de match geen vrolijke sfeer. Iedereen had eerder een onaangenaam gevoel, een soort van verslagenheid. In de tweede helft immers verdraaide Mirte Roelvink in een duel haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Het was meteen duidelijk dat dit ernstig was en maandag volgde al de bevestiging: voorste kruisband gescheurd. Na Annike Krahn en Hasret Kayici de derde speelster in onze ploeg met deze blessure en ook voor Mirte volgt een revalidatieperiode van ongeveer zes maanden.
 
Zo blijft blessurepech ons achtervolgen en wordt vooral het aantal verdedigers steeds kleiner. Luisa Wensing speelt met de U17 het WK in Trinidad & Tobago en te oordelen naar de eerste twee wedstrijden (waarin Duitsland met 9-0 en 10-1 won) missen we haar nog wel een tijdje. Linda Bresonik moest afgelopen zondag tijdens de opwarming afhaken, trainde deze week amper maar kan hopelijk dit weekend toch spelen. Morgen is er de match tegen Frankfurt, dat met Prinz, Hingst, Angerer, Behringer, Bartusiak en Pohlers heel wat Duitse internationals in de rangen heeft. Zowel zij als wij leden bij het seizoensbegin al (onnodig) puntenverlies zodat de wedstrijd van morgen wel heel belangrijk wordt. In tegenstelling tot onze eerste twee thuiswedstrijden zou het morgen droog en misschien zelfs zonnig worden zodat hopelijk heel wat toeschouwers naar het stadion komen!
 
Afgelopen vrijdag ging ik Belgie-Duitsland kijken en dat was een leuke wedstrijd, waarin de Rode Duivels bij momenten heerlijk combineerden. Jammer genoeg werd dit niet beloond met een doelpunt en hadden de Duitsers, die erg volwassen speelden, genoeg aan een foutje in de verdediging om met de zege naar huis te rijden. Na de match kreeg ik opvallend veel smsjes van ploegmaats die me iets te zeggen hadden ;)

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 28