Het leven zonder voetbal en zonder verplichtingen bevalt me prima.
Geschreven door Femke   
dinsdag, 31 mei 2011 15:57

Hoi iedereen,

't Is alweer een hele tijd geleden dat ik hier iets schreef - tijd voor een update!

Afgelopen donderdag werd in Londen de finale van de UEFA Women's Champions League gespeeld tussen Turbine Potsdam en Olympique Lyon. We hebben met FCR Duisburg dus net als vorig seizoen het onderspit moeten delven tegen Potsdam in de halve finales. Na het 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd moesten we gaan winnen in Potsdam. Een duidelijke opdracht, die we met vertrouwen aangingen. Maar tijdens het duel waren we vooral aanvallend te onmondig en verloren we uiteindelijk met 1-0. De ontgoocheling viel al bij al mee, Potsdam was vooral in de terugwedstrijd duidelijk sterker en dat maakte het makkelijker om de nederlaag te aanvaarden. In de finale won Lyon verdiend met 2-0. Zij speelden vooral in de eerste helft erg goed met snel en mooi combinatievoetbal.

Net na de halve finales van de UEFA Women's Champions League werd ik door een spelersmakelaar gecontacteerd in naam van de Western New York Flash, een ploeg uit de Amerikaanse profliga WPS. Omdat de competitie in de Verenigde Staten tijdens het WK gewoon doorloopt en de club dus waarschijnlijk enige tijd enkele internationals (Marta, Seger, Morgan) zal moeten missen werd me een contract van midden juni tot het einde van de competitie (eind augustus) aangeboden. Eerst was ik laaiend enthousiast maar geleidelijk aan zag ik steeds meer 'nadelen': alweer valiezen pakken en veel reizen, op korte tijd een plaats in een nieuwe spelersgroep vinden, door het uurverschil moeilijk contact hebben met het thuisfront,... Ik vond het een hele eer dat ze aan me dachten maar uiteindelijk heb ik toch bedankt. Tot nu toe voelt het aan als de juiste beslissing, hopelijk blijft dat zo!

Ik denk dat deze beslissing ook te maken had met het feit dat ik er al lang naar uitkeek om terug naar België te komen. Het was een heel turbulent seizoen met Duisburg, waarin de coach ontslagen werd en we uiteindelijk geen enkele prijs wonnen. Ik had in de loop van het jaar af en toe het gevoel dat sommige speelsters met het oog op het WK met de handrem op speelden en dat zorgde er voor dat het afscheid nemen me niet zo zwaar viel als gedacht. Eigenlijk een goed teken, het bewijst dat dit het juiste moment is om te stoppen met mijn buitenlands avontuur. Het was een fantastische tijd in Duisburg, met twee gewonnen bekerfinales en vooral het winnen van de UEFA Women's Cup als hoogtepunten. En ik heb er een paar goede vrienden aan overgehouden, wat wil je nog meer?

Afgelopen vrijdag werd het seizoen in Duisburg traditioneel afgesloten met een partijtje tegen de supporters. Alle concentratie gaat nu naar mijn examen van de cursus Marketingmanagement die ik dit jaar via de Open Universiteit heb gevolgd. Daarna volgen 10 dagen vakantie en dan wordt het menens: vanaf 1 juli hoop ik opnieuw te beginnen werken! Of ik volgend seizoen nog zal voetballen weet ik nog niet. Momenteel bevalt het leven zonder voetbal en zonder verplichtingen me prima.

Ik wens iedereen een leuke zomer!

Groetjes, Femke

 
Dromen van de finale op 26 mei
Geschreven door Femke   
woensdag, 06 april 2011 15:02

Het is ons gelukt - we staan in de halve finales van de Champions League!
Zoals verwacht was Everton een goede tegenstander, die het ons af en toe erg lastig maakte. In de heenwedstrijd waren Inka Grings en Linda Bresonik ziek en zo kwamen we op papier verzwakt aan de aftrap. Maar we speelden een prima wedstrijd, met veel inzet en enthousiasme. We wonnen 1-3 en konden zo met een positief gevoel de thuiswedstrijd een week later tegemoet zien. Daarin opende Everton furieus maar gelukkig kwamen ze in de beginfase niet tot scoren. Uiteindelijk werd het een vrij evenwichtige maar ook rommelige match die we met 2-1 wonnen. De kwalificatie voor de halve finales was een feit. Toch een opmerkelijke prestatie van Duisburg: het hoort voor de derde keer op rij (en dat bij drie deelnames) tot de beste vier ploegen van Europa.
 
Maar we willen meer - we dromen allemaal van de finale op 26 mei in Londen. Daarvoor moeten we voorbij Potsdam geraken, de kersverse kampioen van Duitsland en de Champions League winnaar van afgelopen seizoen. Dat Potsdam niet onoverwinnelijk is bewees Frankfurt in de bekerfinale op 26 maart, toen ze hen na een leuke en spannende wedstrijd met 2-1 versloegen. We spelen eerst thuis, komende zaterdag 9 april om 15u25. Zondag 17 april volgt de terugwedstrijd in Potsdam. Beide wedstrijden worden ook op televisie uitgezonden. De belangstelling van pers en publiek is erg groot: er zijn nu al bijna 2000 tickets verkocht en nog nooit zijn er voor een thuiswedstrijd bij FCR zoveel persaccreditaties aangevraagd. Als ik deze berichten lees en hoor begint het serieus te kriebelen en de eerste zenuwen maken ook al hun opwachting ;-).
 
Last but not least wil ik langs deze weg de Belgische U19 feliciteren met de kwalificatie voor het EK in Italië, een hele knappe prestatie!!
 
Groetjes, Femke

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 28