Voorlopig blijven we met lege handen achter
Geschreven door Femke   
woensdag, 09 maart 2011 12:55

Eindelijk weer een update vanuit Duisburg. Mijn laatste stukje dagboek dateert van begin februari, net na de gewonnen topper tegen Frankfurt. Wat volgde was een woelige maand. Het begon met onverdiend verlies in de competitie tegen de leider Potsdam (1-0). Drie dagen later moesten we in Bayern München aan de bak voor de kwartfinale van de beker. Na een redelijke eerste helft (0-0 bij de rust) waarin we ook een aantal goede kansen kregen lieten we het in de tweede helft helemaal afweten. Bayern won met 3-0, een zware opdoffer.

Op een week tijd konden we dus een streep trekken door twee van de drie doelen die we ons aan het begin van het seizoen gesteld hadden. De titel en de beker waren weg en alles stond vanaf dan in het teken van de Champions Laegue. Er volgden twee overwinningen in de competitie (tegen Bad Neuenahr en Herford) maar dat deed de rust in de club niet terugkeren, integendeel. Donderdag 17 februari werden we door het bestuur op de hoogte gebracht dat ze niet verder wilden werken met onze trainster Martina Voss. Tot het einde van het seizoen neemt de assistent-trainer Marco Ketelaer over. 
 
Nu zijn we ongeveer drie weken verder en begint het duidelijk te worden wat de nieuwe trainer van ons verlangt. Ons doel is uiteraard zo ver mogelijk komen in de Champions League, het liefst tot in de finale. Maar we beginnen met de kwartfinale tegen Everton, een tegenstander waarover we niet erg veel weten maar met een resem Engelse internationals in de ploeg zijn ze zeker te duchten.
We hebben nog een wedstrijd om ons op deze dubbele confrontatie voor te bereiden: zondag spelen we de laatste competitiematch van het seizoen thuis tegen Saarbrücken. Het ziet er naar uit dat Potsdam voor de derde keer op rij kampioen wordt. Frankfurt eindigt tweede en kwalificeert zich daardoor voor de Champions League. Deze beide ploegen spelen op 26 maart ook de bekerfinale in Köln. Wij stranden op plaats drie en blijven (hopelijk enkel voorlopig) met lege handen achter.
 
Groetjes, Femke