Alweer een superbelangrijke topper
Geschreven door Femke   
vrijdag, 04 februari 2011 15:33

Hoi iedereen!

De voorbereiding is alweer achter de rug. Het was meteen duidelijk dat niemand zich had laten gaan in de twee weken winterstop en dus konden we bijna meteen verder werken waar we midden december opgehouden hadden. We speelden enkele indoortornooien en twee oefenwedstrijden om weer in het ritme te komen. Ik voelde me prima in de voorbereiding: geen last van blessures of ziekte en in de oefenwedstrijden vond ik vlot de weg naar het doel.

Afgelopen weekend stond de eerste grote test op het programma: de topper in Frankfurt. Zij gingen een week op stage naar Turkije om zich in de best mogelijke omstandigheden voor te bereiden op de resterende wedstrijden van de terugronde. Zo'n eerste officiële wedstrijd na een lange break is altijd even spannend om te zien hoe ver de ploeg staat. Het belang voor ons in Frankfurt was erg groot: bij verlies zou onze kans op een plaats in de top twee (en bijhorend Europees voetbal volgend jaar) zo goed als zeker verspeeld zijn. Het werd geen mooie wedstrijd, waarbij wij vooral in de eerste helft problemen hadden en Frankfurt enkele goede kansen niet benutte. Na de aanpassing van ons spelsysteem tijdens de rust liep het de tweede helft veel beter: we hadden de wedstrijd onder controle en kwamen af en toe gevaarlijk opzetten. Ik kreeg een grote kans toen het nog 0-0 stond maar de bal ging via Angerer in corner. Inka Grings scoorde enkele minuten later op een gelijkaardige actie gelukkig wel en zo werd het 0-1, een heel belangrijke overwinning.

Na een dagje genieten stond vanaf maandag de hele week in het teken van de match komende zondag in Potsdam. Alweer een topper, met alweer dezelfde druk: wij moeten winnen om ons zo weer helemaal in de top van het klassement te nestelen. Het liefst met beter voetbal dan in Frankfurt, maar mij hoor je niet klagen als we weer op een diefje zouden winnen. Drie dagen later staat dan de volgende levensbelangrijke wedstrijd op het programma: de kwartfinale van de beker in Bayern München.

Groetjes, Femke