Voor de winterstop geen punten meer verliezen
Geschreven door Femke   
vrijdag, 26 november 2010 11:14

Hoi iedereen,

Het is weer eens tijd voor een update uit Duitsland.
De trip naar Denemarken voor de Champions League verliep vlot: geen file bij de heen- en terugrit met de bus en de wedstrijd wonnen we na een moeilijk eerste half uur uiteindelijk makkelijk met 0-3. Zo hebben we ons geplaatst voor de kwartfinale in maart, waar we tegen Everton uitkomen. Een goede maar haalbare tegenstander en we kunnen dus verder dromen van een finale in Londen.
 
De competitiematch tegen Essen werd op zondag 14 november nog afgelast vanwege de hevige regenval maar drie dagen later kon deze derby al worden ingehaald. Na een vroege achterstand konden we de wedstrijd toch nog in ons voordeel draaien in de tweede helft.  Linda Bresonik zat na bijna twee maanden blessureleed weer bij de kern. Afgelopen weekend in Hamburg begon ze in de basis waardoor ik me voor het eerst sinds maanden nog eens offensief mocht uitleven, heerlijk! We combineerden vooral in de eerste helft goed en wonnen met 1-5. Ik kon de eerste twee goals voorbereiden en op het einde van de match ook zelf een goaltje meepikken. Op de terugreis werd in de bus met spanning de topper tussen Frankfurt en Potsdam gevolgd. We hoopten op een gelijkspel maar Frankfurt bleek te sterk en het werd 4-1.
 
Door het puntenverlies van Potsdam hebben we weer aansluiting met de top van het klassement. Nu komt het er op aan voor de winterstop geen punten meer te verliezen, al wordt dat geen sinecure met tegenstanders als Bayern München en Frankfurt. Hopelijk komen onze Duitse internationals fit terug van de oefenwedstrijd gisterenavond. Het werd 8-0 tegen een ontgoochelend Nigeria.
 
Groetjes, Femke