Wat kan voetbal ineens weer leuk zijn!
Geschreven door Femke   
vrijdag, 29 oktober 2010 11:45

Vorige week schreef ik dat ik hoopte op meer open wedstrijden, waarin beide teams voluit voor de overwinning gaan. Afgelopen zondag was dat zeker het geval. In de 1/8 finale van de ´pokal´ gingen we met 1-5 winnen in Wolfsburg, de ploeg waar we twee weken geleden in de competitie nog 3-2 tegen verloren. Voor het eerst dit seizoen speelden we als een hechte ploeg en haalde iedereen zijn niveau. Vanuit een goede organisatie kwamen we eindelijk weer aan combineren toe. Wat kan voetbal dan ineens weer leuk zijn!
 
De terugreis werd door deze collectieve goede prestatie ook een pak aangenamer... Misschien kwam dat ook wel omdat er meer plaats was in de bus. Onze vier Duitse internationals bleven immers in Wolfsburg, waar ze maandagochtend samenkwamen met de nationale ploeg voor de voorbereiding op de vriendschappelijke interland van gisterenavond tegen Australie. De wedstrijd werd live uitgezonden op televisie maar in het stadion waren er - naar Duitse normen - erg weinig toeschouwers: minder dan 8000. Duitsland won met 2-1 en na haar vijf doelpunten bij FCR zondag schoot Inka er ook gisteren weer eentje binnen.
 
Zo trainden we deze week in de club met een vrij kleine groep maar er werd gretig gewerkt. Iedereen hoopt dat we nu eindelijk vertrokken zijn voor een lange reeks overwinningen, met het liefst ook mooi voetbal erbij. Gisteren werd de training kort onderbroken om de loting voor de beker rechtstreeks op televisie te kunnen volgen. Voor mij te spannend, ik bleef (even) alleen achter op het trainingsveld. Net als de vorige twee jaren moeten we in de kwartfinale naar Bayern München. Zeker geen makkelijke verplaatsing maar we bekijken het positief: de vorige twee seizoenen wonnen we de beker...
 
Maar we mogen en willen nog niet te ver vooruit kijken. We beginnen met zondag, dan moeten we winnen in Saarbrücken. Dat is al de laatste match van de heenronde, en het is pas eind oktober! Woensdag volgt dan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Hjörring, in de 1/8 finale van de Champions League. Onze co-trainer Kette gaat dit weekend in Denemarken onze tegenstander scouten, zodat we optimaal voorbereid zijn.
 
Groetjes, Femke