Voor het eerst in vele jaren op de bank
Geschreven door Femke   
woensdag, 20 oktober 2010 13:13

Hoi iedereen,

Hier is eindelijk weer een stukje dagboek. Ondertussen hebben we weer vier wedstrijden achter de rug, met wisselend succes.

Zoals verwacht werden de verplaatsingen naar Bad Neuenahr en Wolfsburg erg lastig. De eerste konden we nog winnend afsluiten, in Wolfsburg liep het echter minder goed af. En zo verloren we alweer drie belangrijke punten in de strijd om de titel. De dag erna analyseerden we onze slechte prestatie aan de hand van een uitgebreide bespreking met video-analyse maar een verklaring voor ons mindere tot soms gewoon slechte voetbal vonden we jammer genoeg niet.
 
Op woensdag volgde de terugwedstrijd van de 1/16 finale van de Champions League, thuis tegen CSHVSM Almaty. Een beetje onbegrijpelijk na hun thuisnederlaag (0-5) speelde de ploeg uit Kazachstan erg defensief, met maar liefst zes verdedigers. 
Het was dan ook wachten tot kort voor rust, toen Inka met een vrije bal de score opende. In de tweede helft nam de vermoeidheid bij de gasten toe en uiteindelijk wonnen we nog met 6-0.

Afgelopen zondag wonnen we dan moeizaam met 1-0 tegen Jena, de voorlaatste in het klassement. Ook hier troffen we een erg defensief ingestelde tegenstander, die zo lang mogelijk de nul wilde houden en zelf weinig op de mat bracht. Ik begon op de bank, voor het eerst in vele jaren. Ik was op het einde van de week wat ziekjes en steek bovendien zeker niet in mijn beste vorm. Het laatste half uur mocht ik invallen en me weer eens aanvallend uitleven. De invalbeurt ging goed en hopelijk kan ik dit vertrouwen meenemen de volgende weken. 
 
Zulke wedstrijden tegen verdedigende ploegen zijn erg frustrerend en we kijken dan ook vol verwachting uit naar de komende opdrachten. Zondag moeten we immers opnieuw op bezoek naar Wolfsburg, nu voor de 1/8ste finale van de beker. Aan een uitschakeling willen we niet denken, we moeten eindelijk weer met zelfbewustzijn voetballen en plezier hebben in het spelletje. En begin november komt de 1/8ste finale van de Champions League er aan, waar we tegen de Deense kampioen Fortuna Hjörring uitkomen. Een sterke tegenstander, met heel wat Deense en ook twee Australische internationals. Ik hoop op open leuke wedstrijden, waarin beide teams volop voor de overwinning gaan. En waar FCR als winnaar van het veld stapt!
 
Groetjes, Femke