De Bundesliga lijkt breder geworden
Geschreven door Femke   
vrijdag, 17 september 2010 10:58

Na het gelijkspel tegen Hamburg verloren we ook afgelopen weekend thuis weer punten: 1.FFC Frankfurt was te sterk en won met 1-2. Door alle blessures en interlandverplichtingen missen we veel speelsters, maar ook een beetje zelfvertrouwen en zekerheid. Met het puntenverlies van afgelopen zondag zouden we de laatste jaren al zo goed als uitgeschakeld zijn voor de titel. Gelukkig kwam er een meevaller uit Wolfsburg, zij versloegen namelijk Potsdam met 2-1. Dit seizoen lijkt de Bundesliga dus breder geworden aan de top en na amper vijf speeldagen heeft elke ploeg al minstens een nederlaag geleden. Zo is er - gelukkig - nog niks gespeeld.
 
Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag is er door ons drukke programma niet. Komende week staan drie wedstrijden op het programma: zondag in Herford (competitie), donderdag in Kazachstan tegen CSHVSM (de heenwedstrijd van de 1/16 finale van de Champions League) en volgende zondag alweer een topper, thuis tegen Potsdam. Het zal belangrijk worden om de lange vlucht naar Kazachstan en het tijdsverschil goed te verwerken, want tegen Potsdam zullen we op ons best moeten zijn. Hopelijk zijn er dan ook weer veel supporters (uit België). We kunnen alle steun gebruiken!

Duitsland speelde woensdagavond tegen Canada en kwam voor deze oefenwedstrijd zondag al samen zodat we vandaag pas voor het eerst met de volledige groep trainen. De U17 van Duitsland verloor in de kwartfinale van het WK tegen Noord-Korea en daardoor komt onze ploeggenote Luisa Wensing sneller naar huis dan verwacht. Met haar erbij hebben we weer wat meer alternatieven voor de verdediging.

Groetjes, Femke