Blessurepech blijft ons achtervolgen
Geschreven door Femke   
vrijdag, 10 september 2010 12:55

Vorige zondag wonnen we door veel vechtlust en als een echte ploeg de lastige uitwedstrijd in Bayern München. Toch heerste na de match geen vrolijke sfeer. Iedereen had eerder een onaangenaam gevoel, een soort van verslagenheid. In de tweede helft immers verdraaide Mirte Roelvink in een duel haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Het was meteen duidelijk dat dit ernstig was en maandag volgde al de bevestiging: voorste kruisband gescheurd. Na Annike Krahn en Hasret Kayici de derde speelster in onze ploeg met deze blessure en ook voor Mirte volgt een revalidatieperiode van ongeveer zes maanden.
 
Zo blijft blessurepech ons achtervolgen en wordt vooral het aantal verdedigers steeds kleiner. Luisa Wensing speelt met de U17 het WK in Trinidad & Tobago en te oordelen naar de eerste twee wedstrijden (waarin Duitsland met 9-0 en 10-1 won) missen we haar nog wel een tijdje. Linda Bresonik moest afgelopen zondag tijdens de opwarming afhaken, trainde deze week amper maar kan hopelijk dit weekend toch spelen. Morgen is er de match tegen Frankfurt, dat met Prinz, Hingst, Angerer, Behringer, Bartusiak en Pohlers heel wat Duitse internationals in de rangen heeft. Zowel zij als wij leden bij het seizoensbegin al (onnodig) puntenverlies zodat de wedstrijd van morgen wel heel belangrijk wordt. In tegenstelling tot onze eerste twee thuiswedstrijden zou het morgen droog en misschien zelfs zonnig worden zodat hopelijk heel wat toeschouwers naar het stadion komen!
 
Afgelopen vrijdag ging ik Belgie-Duitsland kijken en dat was een leuke wedstrijd, waarin de Rode Duivels bij momenten heerlijk combineerden. Jammer genoeg werd dit niet beloond met een doelpunt en hadden de Duitsers, die erg volwassen speelden, genoeg aan een foutje in de verdediging om met de zege naar huis te rijden. Na de match kreeg ik opvallend veel smsjes van ploegmaats die me iets te zeggen hadden ;)