Femkes terugblik op Willem II

Na 11 landstitels en 7 bekeroverwinningen was ik wat uitgekeken in België. Ik heb altijd veel over gehad voor mijn sport, maar in België merkte ik geen vooruitgang meer. Wilde ik nog iets bereiken met het voetbal dan moest ik naar het buitenland. Toen er in Nederland gestart werd met de Eredivisie maakte ik de overstap naar Willem II.

Het idee van de Eredivisie was het niveau omhoog te halen door meer te trainen en meer matchen op het scherpst van de snede te spelen, door zes goede teams op de been te brengen.Dat sprak mij aan. Ik ben minder gaan werken en vier tot vijf keer per week gaan trainen.Nog drie Belgen begonnen aan deze nieuwe uitdaging: Niki De Cock (ook Willem II), Lorca van de Putte (Twente) en Gave Van Poucke (Heerenveen).

In Nederland is alles om de ploeg heen goed georganiseerd. Zo had ik een goed opgeleide trainer, deden we extra stabilisatie-oefeningen en werden we fysisch getest. Daar stond overigens alleen een reiskosten vergoeding tegenover.

Ik vond het een heel leerzaam jaar en werd bevestigd in mijn keuze voor voetbal, hoewel de combinatie met mijn werk af en toe zwaar woog.

We werden na een moeilijke start alsnog tweede en het was een meer dan geslaagd seizoen. De grootste beloning voor al mijn inspanningen was het winnen van de Gouden Schoen in Nederland, een klassement dat door onafhankelijke rapporteurs wordt samengesteld.